Undvika statisk belastning genom cirkulationsträning.

Har fått många frågor under åren som naprapat gällande hur ofta vi behöver träna och hur hårt. För att kompencera för kontorsarbete. Hör och häpna nu, ni behöver faktiskt inte träna alls för att uppnå bästa möjliga resultatet. Bästa tillvägagångssättet ligger vid att hålla igång cirkulationen under arbetsdagen i stället.

Detta görs framför allt genom genomtänkt arbetsmiljö och genom ett aktivt beteendemönster vid arbetsbordet. Vad menar jag kring nu? Jo, jag hävdar bestämt att genom att ha bra kunskap om hur kroppen fungerar blir det genast lätt att undvika den statiska aktivitet som så lätt uppstår vid kontorsarbete.

Så hur kan vi påverka detta? Jo, genom små enkla knep. Det handlar mer om hur du har möjlighet att utnyttja tiden effektivare på din arbetsplats. Hur detta går till beror helt på vilken arbetsplats samt vilka arbetsuppgifter du har. Om du har en företagshälsovård så kan du rådfråga dom. Saknar du detta eller inte upplever att du fått någon hjälp därifrån. Så kan du kontakta någon på Ergoff Miljö, dom finns runt om i hela avlånga landet. Ring och prata med dem. Har du tur så kommer de ut till dig på arbetsplatsen helt kostnadsfritt. Jörgen Magnusson är Leg. Naprapat och arbetar på Ergoff. Har du tur att bo i närheten av Göteborg och norr ut upp mot Uddevalla/Vänersborg/Trollhättan, så har han lovat att besöka dig på arbetsplatsen. Du når honom på: 031-384 04 88 samt e-post: jorgen.magnusson(at)ergoff.se Som arbetsgivare kommer ett samarbete med Ergoff bespara dig både tid och ekonomi. Ring och fråga hur den delen går ihop.

Be en naprapat, ergonom, arbetsterapeut eller annan kunnig i området att se över din arbetsplats. Samt utbilda dig i arbetsplatsens mikrocirkulation och dess möjligheter.

3 jul 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)